A Debreceni Bonsai Club azért alakult hogy összegyűjtse a Debrecenben és a környéken élő bonsai kedvelő embereket. Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll. Az oldal részben általános részben saját blogbejegyzéseket tartalmaz, az oldal témájához kapcsolódóan.

2011. február 19., szombat

Erdő a tálban

Első hallásra ez is kicsit érdekesen hangzik mint sok minden a bonsai  világában azoknak akik nem ismerik vagy csak keveset tudnak róla.
Az erdő stílusú bonsait mivel több fáról van szó természetesen nagyobb alapterületű tálakba ültetjük. Lehet ovális vagy négyszög alakú. Elterjedt szokás még hogy egy vékony kőlapra ültetik a fákat.
Természetesen itt is érvényesek a pár bejegyzéssel ezelőtt emlegetett ültetési szabályok ITT és ITT , például, hogy középre ne ültessünk és kerüljük a szimmetrikus elrendezést ezek itt is nagyon fontos dolgok.
A nagyobb fácskákat előre a kisebbeket hátrébb ültessük, illetve figyeljünk hogy elől illetve oldal nézetből ne legyenek takarásban a törzsek. Legfeljebb akkor hogyha majd a képeken is látható kimondottan sok fát ültetünk egy kis erdőbe.
A telepítésnél ügyelni kell arra hogy a telepített fáknak a stílusa egyforma legyen valamint hogy lehetőleg egy fajból öltessük őket. Csak így lehet egy harmónikus összképet kialakítani. Ha több fajt ültetünk össze akkor figyeljünk oda hogy egyformák legyenek a talaj és a környezet iránt támasztott igényeik.

A legszebb az egészben hogy az erdő készítés kezdőknek is melegen ajánlott, mivel az ilyen erdőket kicsi fiatal fákból lehet készíteni tehát olcsó, és rövid idő alatt látványos végeredményt lehet produkálni. Ha a növények "kinövik" a helyüket lehet nagyobb tálba ültetni az erdőt, vagy egyszerűen egy kisebb tálban bonsai ként nevelni tovább az egyes fákat.













Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...