A Debreceni Bonsai Club azért alakult hogy összegyűjtse a Debrecenben és a környéken élő bonsai kedvelő embereket. Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll. Az oldal részben általános részben saját blogbejegyzéseket tartalmaz, az oldal témájához kapcsolódóan.

2011. február 10., csütörtök

a kicsinél is kisebb: Mame Bonsai

Ebben a bejegyzésben az úgynevezett Mame bonsai-ról lesz szó. Hozzá nem értőknek még az is hihetetlenül hangzik hogy egy "igazi" fát egy tálban, cserépben neveljünk. De még ennél is vannak kisebbek :) ők a mame bonsaiok, vagy másképp mini bonsaiok. A mame szó eredeti jelentése babszem.

Van egy pár előnye ha valaki ilyen tipusú bonsait szeretne tartani.
Legnagyobb előnye hogy nem kell akár több 10 évet várni hogy szép kis bonsait tudjunk nevelni, hiszen ezek nagyon picik. 5-15 cm nagyságúak, ekkorára megnőnek "hamar" pár év alatt. Kis helyen is elférnek.
Nagyon mutatósak egy nála nagyobb bonsai mellett. Kihangsúlyozza a nagyobbat. Ugyanakkor önmagában is jól mutat, egy kis "aranyosság"/színfolt a többi növény között. Hozzá tartozik azért a dologhoz hogy ilyen fákat többnyire az amúgy is kicsire növő fa fajtákból lehet csinálni, mag ültetéssel vagy még fiatal csemeteként megkezdve a bonsaiá nevelését. Mivel nagyon kicsi földben van, gyakrabban kell átültetni. Locsolni is gyakrabban kell, hamar kiszárad, akár naponta többször is ha szükséges.

(Nagyításhoz katt a képre)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...