A Debreceni Bonsai Club azért alakult hogy összegyűjtse a Debrecenben és a környéken élő bonsai kedvelő embereket. Az oldal folyamatos feltöltés alatt áll. Az oldal részben általános részben saját blogbejegyzéseket tartalmaz, az oldal témájához kapcsolódóan.

2011. április 13., szerda

Bonsai drótozása, folytatás

Folytatnám is a drótozós bejegyzést a beígért képekkel. Első képen a drót levétele előtti állapot. Látszik azért hogy elkezdett bevágni a fába a drót, ha kinagyítjuk még jobban látszik, arra meg végképp nem gondoltam hogy annyira belvágja magát mint ahogy a második képen. Sajnos elég könnyen elkerülheti az ember figyelmét ez a dolog, szabad szemmel még ennyire sem észrevehető mint egy ilyen kinagyított képen.
Kicsit látszik, nagyon benő.
Szóval ha drótozva van a fa figyeljünk rá azért, mert hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla mivel nem gyakori teendőről van szó.


Sajnos elég csúnyácska lett a levétel után. Már azóta hogy levettem a drótot, eltelt kicsit több mint egy hónap,  már szemmel láthatóan nem olyan mély a vágás mint itt frissen, de persze hogy eltűnjön sok idő kell majd, még csak épp elkezdett gyógyulni. A törzsön még látható egy másik bevágás, hát ez egy sokkal nagyobb, és régebbi bevágás, ennek kicsit több idő kell majd, még gondolom "réges régen, egy messzi messzi galaxisban" szerezte a sérülést még mielőtt ide került volna. Ráadásul vas dróttal volt drótozva, néhol közelről egész kivehetőek a rozsdafoltok.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...